onsdag, december 09, 2009

Tu es le bienvenu!

Comment allex-vous?

Shit vad jag kan... hm, nä, med ett halv-årsstudier i detta språk kommer man inte så långt... Det får nog bli engelskan som får stå för det mesta snacket denna veckan.


I den här fontänen har mina små barn badat! Hm, kanske inte så fräscht, men de tyckte det var svalkande och skönt i alla fall... och de var inte ensamma kan jag tillägga.

Tänk, imorgon är det dags. Vad tiden gått fort från det vi beställde resan till nu, inte klokt. Men det ska bli kul... även ifall jag inte har min reseledare (R) med mig. Det blir väl jag som får agera reseledare hans ställe. Klockan halv sex (!!!) kommer mamma och syrran och hämtar mig, får se ifall jag kommer kunna sova i natt eller inte... Blir liiite orolig över mig själv, jag tror att jag håller på att bli vuxen! Redan??!! Alltså, jag har packat allt, nja, nästan, det är bara ett par skor och något småkrafs till, och mitt bagage som jag ska checka in väger bara 7 kilo. Fattar ingenting! Var tvungen att provväga lite grejer här hemma för att kolla om vågen verkligen stämmer. Sen när jag hade testat en liter mjöl, en bag-in-box och till och med mig själv så upptäckte jag att det stod på väskan hur mycket den vägde (smarty-pants), dvs tre kilo. Så jag har bara 4 kilo kläder med mig, och ännu så länge ingenting knappt i handbagaget som får väga 10 kilo. Hääääär ska shoppas.... (tror jag ja, vet ju hur det kommer bli, kommer förmodligen inte handla ett skvatt). Förra gången vi åkte med Ryanair till Paris så fick vi starta resan med att betala 1000 spänn i övervikt. Snåla Jeanette tyckte att det räckte med en resväska till hela familjen, men se det gick inte, den blev tuuuuung... och dyyyyyyyyyyyyyyyyyr... Så innan vi åkte hem fick vi köpa en resväska till, byta med pappa som hade en jätteliten resväska som kunde gå som handbagage och vips så klarade vi oss från överviktspengar på vägen hem. Nu kan jag slänga kläderna i ryggsäcken och fylla resväskan med fynd istället.

4 kommentarer:

Mor i Stugan sa...

Tittar bara in för att önska er en super najs tid i Paris , titta och njut nu av allt.

Anonym sa...

Ha det så himla kul!
Kram Linda

Nettan sa...

TACK!!! *kramis*

Anonym sa...

Lyckodej, ha det så bra!