onsdag, januari 20, 2010

och så gick luften ur mig...


Har varit på vårhumör hela dagen, varit på Blomsterlandet och inhandlat mig lite nya fräscha blommor till köket, fina lila Sankt Paulor och två buntar tulpaner och lite grönt att piffa upp dem med, sen hem, drog ner julgardinerna och skulle ha upp nya, trodde jag ja... Hitta först ett par rosa som jag hade för två år sedan, jättefina, visste att de skulle vara lite korta men inte så korta, nej, hängde upp en längd, det såg inte klokt ut. Ner med den, sen kom jag på att jag hade vita nere i vardagsrummet innan som var riktigt långa, de var så långa att de låg ner på golvet, jag brydde mig aldrig om att lägga upp dem för jag tyckte det såg ganska fint ut när de var lite långa. Så jag gick ner i källaren, strök två längder och sen upp i köket igen. Upp med första längden - FÖR KORT!!! Hur är detta möjligt? De var ju asalånga ju! Sen kommer jag ihåg, det finns någon i mitt hus som verkligen gillar torktumlaren, hans första bokstav börjar på R om det ringer någon klocka... Fasen, de har säkert krympt en halv meter... Så ner med skiten igen, nu börjar jag bli liiite irriterad och har varit och rotat i mitt gardinskåp efter långa gardiner men de är obefintliga. De jag hade i höstas såg lite solkiga ut och skulle behövas både tvättas och läggas upp (latmajan Nettan hade bara nålat upp dem). Så hm, det blir nog till att införskaffa nya. Tyvärr (!!!???) Så nu gick luften ur mig, det är fint på bordet i storarummet tulpaner och ljusstakar och en brun fin tablett som duk och fint på fönsterbrädan i köket med lila sankt paulior med lite vitt sisal runt men, inga gardiner... Nåja, får väl ta en raid på Hemtex imorgon kanske och se ifall jag hittar något som faller i smaken. Jobbigt va?

Just nu har jag huset fullt med barn, L har (tjej)kompisen A här som han gått hem från skolan med och för en stund sedan ringde hans kompis L och ville komma och det fick han ju såklart. Sen kom lillemannen hem med sin kompis som han varit hos en stund och de ville oxå komma in så nu leks det för fullt i varenda vrå. Eller nja, leks, F och hans kompis E spelar Lego Starwars...

2 kommentarer:

Mor i Stugan sa...

Hmm , du låter något frustrerad , rota runt bland gardinerna och inte hitta några som passar. Nej det är inte roligt, du kanske hittar något på Hemtex. Själv ska jag till JKP. imorgon ( Ortopedtekniska ) när jag sedan är klar så ska jag handla loss på Ikea. Har liksom du lite vårkännslor , så nya gardiner till flera rum blr det.

Nettan sa...

Åh, fuskigt... inte att du ska till ortopeden men det andra, roliga :-) Hoppas du hittar något fint!